Afdrukken

April in de kleuterschool

Geschreven door kleuterjuf op .

Op stap naar de Juul en Gust, de geiten van juf Kim. Daar zagen we ook kippen, paarden, pony’s, … Telspelletjes, spelen in de maisbak, inkleuren van kippen, … Een leuk week rond de kip en het ei.

 

Op stap naar de boerderij op de Moerheide. Wat was er veel te zien! Koeien, kalfjes, machines en tractoren. We gaven de kalfjes melk en mochten eens in de tractor zitten. Een fijne belevenis die we zullen onthouden.

 

Kot kot kedei, de kip legt een ei! Juf Ilse bracht 3 kuikentjes mee naar school. Deze mochten we bewonderen in de hele kleuterschool. Wat zijn ze klein en donzig.

 

Op donderdagnamiddag 25 april trokken we vol verwachting naar Zoobiedoe. Het weer zat niet mee, maar dat hield ons niet tegen. We werden verwelkomd door Kriebel die graag een feestje wou organiseren voor Wiebel. We hielpen hem door op zoek te gaan naar water, aarde, takjes, stenen, stro,... . Het was superleuk om ondertussen ook alle dieren te ontmoeten rond de vijver, maar het hoogtepunt was zeker het blotevoetenpad!! Het was een supertoffe dag!

 

Samen met de vriendjes van juf Eva gingen we op stap naar de kippen bij de boer. We zagen de kippen in het hok, mochten er eentje aaien en ze eten geven. en als grote verrassing hadden de kippen voor iedereen een gekookt ei gelegd!!