Afdrukken

Inzamelactie

Geschreven door GICT op .

Wist je dat we op school lege batterijen en lege inktpatronen inzamelen?

Waarom?

Lege batterijen en inktpatronen horen niet thuis in de vuilniszak maar kunnen gerecycleerd worden. Het inzamelen ervan is niet enkel goed voor het milieu, onze school wordt er ook voor beloond.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Gebruikte batterijen worden verzameld in de inzameltonnen op school (ook op afdeling 't Vestjen Zouaaf). De firma Bebat haalt die tonnen op en beloont de school met punten: 1kg batterijen = 1 punt. In ruil voor die punten kunnen we allerlei school- en sportmateriaal aanschaffen. Dus hoe meer lege batterijen via de school worden ingezameld, hoe meer materiaal we voor de kinderen kunnen aanschaffen. Vraag dus aan al wie je kent om gebruikte batterijen (eventueel in de Bebat-zakjes) mee te brengen naar school.

Lege inktpatronen: enkel de patronen van inktjetprinters en laserprinters komen in aanmerking, dus niet van kopieerapparaten. Twijfel je? Vraag info aan meester Guy.
Breng het lege patroon in een zakje mee naar school en geef het af op het secretariaat of aan meester Guy. (Niet op afdeling 't Vestjen Zouaaf!)
Een gespecialiseerde firma komt die inktpatronen ophalen om te recycleren. Voor de meeste, onbeschadigde patronen krijgt de school een vergoeding die op een speciale rekening gestort wordt. Met dit geld willen we nieuw computermateriaal aanschaffen. Zo kochten we reeds nieuwe monitoren, printers en software (weerom ten voordele van de kinderen).